kaader filmist

kaader filmist

Wednesday, March 25, 2015

Mässaja


Film: Insurgent (2015)
Hinne: C-
Filmi lühikokkuvõte: „Lahkulööja“ seeria teises filmis „Mässaja“ tõusevad panused Trisi jaoks veelgi kõrgemale, kui ta otsib futuristliku Chicago varemetes liitlasi ja vastuseid. Tris (Woodley) ja Neli (James) on nüüd põgenikud, kelle kannul on Jeanine (Winslet), võimunäljas Erudiitide eliidi juht. Ajaga võidu joostes peavad nad teada saama, mida Trisi perekond ennast ohvriks tuues kaitses ja miks on Erudiitide juhid valmis kõigeks, et neid peatada. Tris, keda piinavad minevikus tehtud valikud, kuid kes püüab kõigest hingest kaitsta neid, keda ta armastab, võtab koos Neljaga vastu ühe võimatu väljakutse teise järel, et välja selgitada tõde nende maailma mineviku ja lõpuks ka tuleviku kohta.
Dystopia, Action, Fantasy

See on siis järg Lahkulööja filmile, kuid kui võrrelda neid kahte filmi, siis ausalt ei saa aru, mis toimub ja mis selle kõige mõte on. Lugu on kuidagi hüplik ja infovaene ja vasturääkiv ning selline tüüpiline raamatumaitseline film, kus eeldatakse et publik on teadlik niigi mis toimub, seega pole vaja väga vaeva näha nende asjaga kurssi viimisega. Kes pole näinud esimest osa ei saa ilmselt mitte mõhkugi aru, mitte et esimese filmi nägemine oleks palju aidanud – võib-olla kui neid kahte filmi järjest vaadata ….

Kuid kui na nüüd võrdlen filmi raamatuga … uskumatu, et raamatu autor ise on olnud filmi loomise juures, sest tema kirjutatust on filmi jäänud väga väga vähe ja seegi vähene mis jäänud oli, on väga imelikult esitatud. 

Jah ma loen läbi ka sarja viimase raamatu ja ilmselt lähen ka vaatama viimast filmi, kuid … suurt lootust, et asi paraneks ei ole.

Kahju.

No comments:

Post a Comment