kaader filmist

kaader filmist

Friday, May 2, 2014

Patune öö

Film: Walk of Shame  (2014)
Filmi vaatamise põhjus: Elizabeth Banks
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: Unelmate tööst ilma jäänud ambitsioonikas Los Angelese uudisteankur Meghan (Elizabeth Banks) võtab ette pöörase pidutsemise. Võõras voodis äratab ta agendi tekstsõnum, milles seisab, et töö saamiseks peab ta kell viis linna teises otsas olema. Neiul tuleb nüüd sekelduste kiuste tundmatust linnaosast raha, telefoni ja autota elu tähtsaimale töövestlusele jõuda.
Rom/Com

Viimase aja Rom/Comide seas on see üks tõsiselt nõrk lugu.

Ma kujutan ette, kuidas selle filmi stsenaariumi kirjutamine toimus – istusid maha kamp kirjutajaid, neile oli antud ülesanne kirjutada üks koomiline õpetlik film. Ok, võtame siis esmalt peategelase – see võiks olla karjäärinaine, kes on just jõudmas oma unelmate tööni. Kuid anname talle ka natuke ullikesed sõbrannad, kes ta ööl enne tähtsat päeva välja veavad. Siis saadame ta valest uksest välja peale ohjeldamatut joomist ja viime ta kokku kohaliku paarmani/kirjanikuga. Laseme neil veeta üheskoos üks nalja täis öö.

Nüüd siis ärkab me karjäärinaine, ei mäleta olnust midagi, kuid ta produtsendi jäetud sõnum saadab ta arvutimängudega võrdelisele teekonnale tagasi stuudiosse (kaks punkti iga lahendatud absurdse olukorra eest). Kogu ta teekond on täis uskumatuid kohtumisi, ohtlike hetki, totraid arusaamatusi ning arusaamatuid „nalju“.

Õpetlik osa sellest filmist oli ilmselt see, et enamus inimesi „hindab raamatut kaane järgi“, sest need kes tavaliselt oleksid need, kes hättasattunule abi pakuvad, viskavad hädasolijale vaid ühe pilgu, ning kui ta riided ei jäta temast korraliku inimese muljet, siis ei ole keegi valmis teda aitama. Samas kui need kellest muidu kauge kaarega mööda peaks käima, on nõus teda aitama. Ning lõpuks, kui ta loeb siis otse eetris uudist iseenda kohta, vibutab ta kõigi poole näpuga, et kuidas inimesed ikkagi võivad arvata, et vaid riided teevad inimese.

Kuigi Elisabeth Banks on hea komöödianäitleja, siis see ei olnud just kõige õnnestunum lugu.

No comments:

Post a Comment