kaader filmist

kaader filmist

Saturday, March 30, 2013

Hiiglastetapja Jack

Film: Jack the Giant Slayer (2013)
Vaatamise põhjus: Ewan McGregor ja Nicholas Hoult
Hinne: B+
Filmi lühikokkuvõte: See on lugu muistsest sõjast, mis lahvatab valla, kui noormees nimega Jack (Nicholas Hoult) avab kogemata värava, mis ühendab meie maailma hirmuäratavate hiiglaste omaga. Hiiglased näevad selles head võimalust pärast pikki sajandeid taas nõuda tagasi maad, mille nad kunagi kaotasid ning Jack on sunnitud asuma oma elu kõige suuremasse lahingusse, et hiiglasi peatada. Tal tuleb kuningriigi ja selle alamate päästmise ning vapra printsessi armastuse nimel seista silmitsi sõdalastega, keda ta arvas eksisteerivat vaid legendides – kuid nüüd avaneb tal võimalus ise legendiks saada.

See on viimasel ajal päris popp teha ümber klassikaliseid muinasjutte – eelmine aasta oli kaks versioon Lumivalgekesest, selle aasta alguses Hans ja Grete ning nüüd siis ... ausalt, ma ei tea, kuidas selle muinasjutu eestikeelne nimi on, kuid ingliskeeli on ta Jack and the Beanstalk,

Oi kui tore film :) nii hea versioon vanast klassikast :)
Ja näitlejad – Ewan tuntud headuses, Nicholas kinnitamas veel kord, et sellel noormehel on tulevikku ning kui kellelgi on vaja üht tegelast, kes on natuke totter, natuke kloun ja natuke õel – kutsuge alati Stanley Tucci.
Lisaks sellele vanale muinasjutule, leiab siit filmist ka Kuninga tagasituleku ja Shreki. Saame ka teada, miks Inglismaal kogu aeg vihma sajab.
Asjad mis panevad mind siiani imestama on need, et kuidas ühest oast kasvab terve vihmamets (ok, ok, need on võluoad :)), kuidas need võluoad jäävad ellu ka maohappes (võib-olla hiiglaste maohape pole nii happeline), kuidas hiiglased suutsid paljuneda (ilmselt nagu amööbid), kuidas üks vana kronu, kes oma väljanägemiselt oli sent surmale võlgu, suutis mööda ratsutada kuninga vahtkonna parimatest ratsudest :). Ma olen ilmselt liiga vana muinasjuttude jaoks :)
Aga vähemalt oli see üks hästi tehtud muinasjutt!

No comments:

Post a Comment