kaader filmist

kaader filmist

Monday, September 2, 2019

Kutse kahele


Film: Plus One (2019)
Hinne: C
Lühikokkuvõte: Suvine pulmahooaeg. Päike paistab, linnud laulavad, šampanjaklaasid kõlavad kokku ja õhk on armastust täis.

On ju nii? Võib-olla noorpaaride puhul vastab see kõik tõele, aga kui sinu süda on just rinnust kistud ja jalge all tallatud, ei pruugi järjekordne pulmakutse postkastis sind just üleliia rõõmustama panna. Kõik ju teavad, et kui saabud pulma üksinda, siis kõigi haletsevad pilgud otsekui küsiksid: "vaesekene, mis juhtus?"

Ben on hetkel just sellises olukorras. Ja tuleb välja, et samas seisus on ka tema ülikooliaegne semu Alice. Mõlemal laual juba paras kuhi pulmakutseid ja silmapiiril ei kedagi, keda nendeks puhkudeks käevangu võtta. Nii sõlmitaksegi tõeline ustavuspakt - nad soostuvad olema teineteise kaaslased läbi terve suve kestva lõputu pulmaralli. Sest kui saadetud on kutse kahele, siis kahekesi tuleb ka minna.

Mis saab juhtuda? Ega nad siis teineteisesse nende pulmade kestel ära ei armu. Eks ju...?
Rom/Com

Jack Quaid on selline huvitav segu emast ja isast, mõni kaader on nagu täpselt Meg Ryan ja siis mõni teine stseen on nagu noor Dennis Quaid ekraanil. Eriti isa moodi on ta sarjas The Boys. Kui tema esimestes filmides on ta tagaplaanil olnud või pole teda üldse ära tundnud, siis tema viimased etteasted on teda tuntud nimede sekka toonud.
 
Aga siis sellest filmist ka natuke. Tüüpiline pulma rom/com. Alice (Maya Erskine) käitub nagu tüüpiline meespeategelane ja Ben (Jack Quaid) käitub nagu tüüpiline naispeategelane. Ja nagu ikka, kuigi esialgu ollakse lihtsalt asjaolude kokkusattumuse sunnil tuba ja voodit jagavad ülikoolisõbrad, kuid pulm pulma ja pits pitsi järel saab neist midagi enamat. Ja siis kohtuvad nad veel ka üksteise peredega ja siis pole enam võimalust mitte asja üle mõelda ja lahku minna. Ning tüüpilisele tänapäevasel filmile kohaselt on tegu multicultural paariga.

See on pigem selline rom/com mida telekast reede õhtuti näidatakse – taustamüraks sobib küll.

No comments:

Post a Comment