kaader filmist

kaader filmist

Monday, October 13, 2014

What If

Film: What If (2013)Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Mis oleks kui on lugu meditsiinikooli pooleli jätnud Wallacest (Daniel Radcliffe), kes on korduvalt saanud kõrverada halbades juhetes. Seega kui kõik tema ümber, isegi ka korterikaaslane Allan (Adam Driver), tunduvad leidvat endale ideaalsed kaaslased, otsustab Wallace panna oma armuelu ooterešiimile. Ja just siis kohtub ta animaatori Chantryga (Zoe Kazan), kes elab koos oma pikaajalise poisssõbraga Beniga (Rafe Spall). Wallace ja Chantry leiavad üksteisega otsekohese sideme ning lähedase sõprussuhte. Kuid siiski ei saa ka mööda vaadata nendevahelisest keemiast, mis paneb neid mõtlema, mis oleks kui su elu armastus oleks tegelikult su parim sõber?
Drama, Rom/Com

Lugu siis järgmine, ühel järjekordsel peol kohtuvad Wallace ja Chantry – neil on sarnane huumor, sarnased vaated elule, neil on kerge üksteisega rääkida ja lihtne üksteise kõrval olla. Samal peol kohtub Allan Nicolega, ning nende kahe vaheline särin ähvardab kogu maja maha põletada, vaatamata sellele, et Nicolel on samal ajal olemas poisssõber.

Wallace jalutab Chantry pärast pidu koju ja Chantry läheb üles oma poisssõbra juurde, kuid ta jätab siiski Wallacele oma numbri, igaks juhuks. Wallace on aga seda mängu varem mänginud ja selliseid mänge kõrvalt vaadanud ja ta ei taha taas mängu kaotada, seega viskab ta numbri minema.

Kuid mingi aeg hiljem satuvad nad koos vaatama filmiklassikat „Princess Bride“ ja jalutavad taas peale filmi taas koju, ning pärast seda teevad nad nii mõndagi teist asja koos, mida Chantry poisssõber ei taha/jõua koos temaga teha. Neist saavad head sõbrad. Kui Chantry Wallace nende poole õhtusöögile kutsub, siis kõigepealt hoiatab Ben, et Wallace võib küll olla Chantry sõber kuid kõik muu on keelatud ning siis lükkab Wallace Beni täiesti kogemata aknast alla – see tõesti oli täiesti kogemata!!

Ben saab haiglast välja, Wallace ja Chantry suhtlevad endiselt tihedalt, Ben läheb tööasjus pooleks aastaks Iirimaale, Allan ja Nicole abielluvad. Ühel lõkkeõhtul jätavad Allan ja Nicole randa ilma riieteta, öökülma vastu kaitseks vaid magamiskott, kuid see tekitab nende kahe vahel vaid probleeme, mitte ei vii neid ligemale. Koju jõudes otsustab Chantry minna Benile külla Iirimaale, et oma tunnetes ja soovides sotti saada.

Wallace otsustab Chantryle järgi minna, kui ta on teada saanud, kuhu Chantry läks, kuid kohale jõudes kohtub ta vaid Beni rusikaga. Ja tagasi Torontosse jõudes ning Chantryga kohtudes jõuavad nad taas välja tülitsemiseni ning Chantry teatab Wallacele, et ta on otsustanud vastu võtta ametikõrgenduse ning läheb aastaks Taiwanisse.

Nad kohtuvad taas poolteist aastat hiljem lennujaamas …

See lugu meenutas mulle nii väga Võtame rahulikult filmi, lihtsalt lõpplahendus on teine, kuid loo mõte jääb samaks – kas mees ja naine saavad olla lihtsalt sõbrad või on selle sõpruse tagas alati midagi enamat? Lisaks toredale löövad filmis kaasa ka väga toredad noored näitlejad. Daniel Harry Radcliffe ei vaja tutvustust, sama võiks ka öelda Zoe Kazani kohta, vähemalt minu jaoks. Kuid Adam Driver oli viimati Tracks’is, Mackenzie Davis That Awkward Moment, Rafe Spall Nende esimene aasta, Oona Chaplin, Adam Fergus … ja teised toredad noored Kanada näitlejad.

Hea film oli.

You don’t realize how quickly everything can fall apart until it does. Makes you never wanna give up anything good ever again.

No comments:

Post a Comment