kaader filmist

kaader filmist

Monday, October 7, 2013

Behind the Candelabra

Film: Behind the Candelabra (2013)
Vaatamise põhjus: puudub
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Film Behind the Candelabra põhineb Scott Thorsoni autobiograafial.

Scott Thorson, noor biseksuaalne mees, kes on kasvanud kasuperedes, tutvub toretseva meelelahutusmaailma gigandi Liberacega ning leiab end ühtäkki romantilises suhetes legendaarse pianistiga. Mähituna rikkusesse ja küllusesse, naudivad Scott ja Liberace pikka suhet, kuid lõpuks hakkab see suhe Scotti ahistama. Suurusavalt naiselik kuid sügavalt kapis istuv Liberace hoiab Scotti eemale väljasolevast maailmast, ning sunnib teda läbi tegema ekstreemset välimuse muutus plastilise kirurgia abil, lihtsalt oma meeleheaks, kuid Scott hakkab lõpuks mässama. Kui Liberace leiab endale uue kallima, visatakse Scott tänavale. Scott otsib seejärel juristide abi, et saada endale seda, mida ta omast arust kaotanud on. Kuid vaatamata kõigile katsumustele, ei purune noormehe ja staari vaheline side päriselt kunagi.
Music, Drama, Gay, Biography
 
Mis ma siis oskan selle filmi kohta öelda – OMG, OMMFG! Tõsiselt!

Peategelasi Liberachet ja Scotti mängivad Michale Douglas ja Matt Damon. WOW!

Kõik siin filmis on natuke veelgi suuremaks ja veelgi kiiksulikumaks keeratud kui tundub et tegelikult oli. Kuid Douglas Liberacena – deem, esiteks wow kui vanaks ta on jäänud ja teiseks, Douglas käitus sama diivalikult ta ka Kalliskivi romaani ja Rooside sõja filmis :).

Matt Damon – filmi alguses on ta tõsiselt beebinäoga nooruk, kes filmi lõpuks meenutab ’Lõvinaist’. See ’ilulõikus’ annab talle põsesarnad, mis meenutavad õlanukke mida Lady Gaga paar aastat tagasi kandis. Aga muidu teeb Damon fantastilise rolli.

See ’Ilukirurg/lihunik’ kes lõikab nii Liberacet kui ka Scotti on filmis kehastatud Rob Lowe poolt. Noh tegtelikuses Dr. Jacl Startz ei ole ise nii kohtutavalt lõigatud, kuid Lowe kehastatud Startz oleks nagu ise enda nägu peegli ees kohendanud – see oli tõsiselt üle vindi keeratud.:)

Film oli väga hästi tehtud, lugu on dramaatiline ja koomiline. Näitlejate park on uhke – Dan Aykroyd, Debbie Reynolds, Garret M. Brown, Scott Bakula.

Võib-olla tuleb see film meie kinodesse Pöffi raames, võib-olla mitte. Meie põhjanaabritel oli ta igatahes tavalises kinokavas. 

Ja siin tibake maestrot ennast:

No comments:

Post a Comment